Opening Artefact 2023 © Joeri Thiry / STUK
Expo Other Artefact

Opening Artefact 2024

Wees van harte welkom op de openingsavond van Artefact 2024! Op 8 februari trappen we een nieuwe editie van ons grootste festival af, het startpunt van bijna drie weken tentoonstelling, muziek, films, workshops, lezingen en rondleidingen. De openingsavond is (op de concerten na) helemaal gratis - ontdek hieronder het volledig programma.

PROGRAMMA

19:00 start receptie
19:30 Officiële opening Artefact / Welkomstwoord
20:00 - 23:00 Expo open voor publiek
20:00 Start rondleidingen (NL)
20:00 Openingsconcert Artefact Sound (Soetezaal)
22:00 - 0:00 Artefact Sound Opening Party (STEK)
21:00 - 2:00 DJ Soulastico (STUKcafé)

PRAKTISCH

Iedereen is uiteraard welkom op onze openingsavond - neem je vrienden mee, kom samen klinken op een nieuw festival en ontdek als eerste de prachtige tentoonstelling. Vooraf inschrijven voor de openingsreceptie is wel handig - zo weten we hoeveel volk we kunnen verwachten. Inschrijven voor die receptie kan hier.

Wil je meteen ook een rondleiding volgen? Ook dat kan uiteraard - om 20:00 en 21:00 starten de gratis rondleidingen. Ook daarvoor schrijf je best in, want de capaciteit is beperkt - schrijf je via deze links in voor 20:00 of voor 21:00.

Heb je meer zin in muziek? Dan moet je naar het Openingsconcert van Kara-Lis Coverdale & het Leuvens Alumni Orkest en Lukas De Clerck, om 20:00 in de Soetezaal. Tickets voor dat concert kan je hier bestellen. We ronden de avond af met een gratis Opening Party met Hieroglyphic Being en Brorlab, vanaf 22:00 in STEK - gratis en zonder tickets, dus first come, first served.

Artefact is een tentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen elkaar vinden. Dit jaar staat Artefact in het teken van een vraag: Hoe kan je je staande houden in een verpletterend onrustige wereld? De tentoonstelling brengt (inter)nationale kunstenaars bijeen die verschillende antwoorden aanreiken. Ze zoeken naar troost, kracht en betekenis in een groter kosmisch geheel, in (familie)verbanden over generaties heen, in de relatie tussen materialen en vormen, en in poëzie. Laat je meeslepen door hun energie, en land in het oog van de storm, at the still point of the turning world.

— Alle info: artefact-festival.be

  • do 8 feb.
  • 19:00 - 1:00
Afgelopen

Locatie

STUKcafé

Prijs

gratis