Matt Peterson and Malek Rasamny - Spaces of Exception [2018] (filmstill), 2018 - courtesy of the artists
Film Artefact
Malek Rasamny & Matt Peterson

Spaces of Exception

‘we are, thank God, like the mountains,
never shook by the wind’

Spaces of Exception onderzoekt en plaatst de strijd, gemeenschappen en ruimtes van het Amerikaans-Indiaanse reservaat en het Palestijnse vluchtelingenkamp naast elkaar. De film werd tussen 2014 en 2017 opgenomen in Arizona, New Mexico, New York en South Dakota, maar ook in Libanon en op de Westelijke Jordaanoever. De film, geregisseerd door Matt Peterson en Malek Rasamny, is een poging om de betekenis van het land te begrijpen - het geheugen en de verdeeldheid ervan - en de voorwaarden voor leven, gemeenschap en soevereiniteit.

Malek Rasamny

Malek Rasamny is filmmaker, schrijver en onderzoeker. Hij is mede-oprichter van het multimedia onderzoeksproject The Native and the Refugee en co-editor van het boek The Mohawk Warrior Society: A Handbook on Sovereignty and Survival. Momenteel werkt hij aan een doctoraat aan de Universiteit van Parijs Nanterre over het sociale fenomeen van reïncarnatie binnen de Druzische gemeenschap van Libanon.

Matt Peterson

Matt Peterson is organisator bij Woodbine, een experimentele ruimte in New York City. Hij regisseerde eerder de documentaire Scenes from a Revolt Sustained (2015) en was co-redacteur van de boeken In the Name of the People (2018) en The Reservoir (2022).

  • vr 9 feb.
  • 20:00 - 21:30
Afgelopen

Locatie

Cinema ZED STUK

Prijs

gratis met reservatie (via ticketknop hierboven)

Bijkomende info

2018; 90 min, documentaire, Arabisch & Engels gesproken, met gedeeltelijke Engelse ondertitels

In aanwezigheid van Malek Rasamny