Ensemble Nist-Nah © Alexia Toussaint
Geluid Concert Artefact

ARTEFACT SOUND 23 — Ensemble Nist-Nah / Vincent Moon & Mohammad Reza Mortazavi

#AF23
ARTEFACT SOUND 2023 ‘The Ecstatic Being’

Repetitieve percussie, extatische rituelen en een tienkoppig avant-gamelan orkest.

PRAKTISCH

➤ Donderdag 22.06 — 20:00
➤ STUK Soetezaal & STEK
➤ €16 / €12 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ STUKcafé & terrasbar open
➤ Te combineren met ARTEFACT 23 for free! | STUKcafé concert: Reymour

PROGRAMMA

19:30 deuren

20:00: Vincent Moon & Mohammad Reza Mortazavi
STEK (open doors, bar)

21:00: Will Guthrie & Ensemble Nist-Nah
STUK Soetezaal (closed doors, no drinks)

22:15: ARTEFACT 23 for free! | STUKcafé concert: Reymour

23:00 einde

Vincent Moon & Mohammad Reza Mortazavi
(live, residentie, première)

Artefact Sound presenteert de première van een audiovisuele samenwerking tussen DIY filmmaker Vincent Moon en percussionist Mohammad Reza Mortazavi. Als een echte ‘geluidsreiziger’ trekt de Franse kunstenaar Vincent Moon al twintig jaar de wereld rond om films te maken van muzikale folklore, sjamanistische rituelen en bijzondere sitespecifieke geluiden. Live mixt hij die video’s door elkaar als in een audiovisuele dj-set (‘live cinema’). Voor de gelegenheid werkt hij in residentie samen met de in Iran geboren, in Berlijn wonende percussievirtuoos Mohammad Reza Mortazavi. Zijn virtuoze vingerwerk op de tombak en de daf, twee traditionele Perzische handdrums, is zonder weerga. Versterkt door een soundsystem brengt hij bedwelmende ritmes die je meevoeren op een extatische trip.

Ensemble Nist-Nah
(live)

Ensemble Nist-Nah is een tienkoppig gamelan-orkest geleid door de Australische, in Nantes wonende drummer en percussionist Will Guthrie. Geïnspireerd door zijn reizen en studies in Indonesië, gaan Guthrie & co aan de slag met een kleurrijk arsenaal van bronzen metallofoons, gongs, xylofoons en drums. Verwacht evenwel geen oefening in exotisme maar radicaal nieuwe ritmes met die eeuwenoude Javaanse en Balinese instrumenten. De tien Nist-Nah-leden werden samengesteld uit heel Frankrijk en hebben de meest diverse achtergronden, van traditionele muziek over hedendaags klassiek tot free jazz. Samen kloppen ze zich tot trance via een spel van ritme, herhaling en klankkleur.

Muzikanten: Prune Becheau, Charles Dubois, Thibault Florent, Colline Grosjean, Will Guthrie, Amelie Grould, Mark Lockett, Sven Michel, Arno Tukiman.

#AF23
ARTEFACT SOUND 2023 ‘The Ecstatic Being’

08.06 → 25.06
STUK - House for Dance, Image & Sound

STUK heropent na 1,5 jaar renovatiewerken de deuren met Artefact festival. Naast de expo The Ecstatic Being biedt Artefact Sound opnieuw een podium aan vernieuwende muzikanten en geluidskunstenaars. Geïnspireerd door het thema extase focust deze editie op escapisme, rituelen en herhaling in muziek.

www.artefact-festival.be

Combineer dit concert met de expo Artefact 2023 + Beluister ook de Artefact podcast Ziel van Audiomakerij Selkie

  • do 22 jun.
  • 20:00 - 22:30
Afgelopen

Locatie

STUK Soetezaal + STEK

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)