Ghosted © Thobias Fäldt
Geluid Concert Artefact Belgische première

Artefact Sound 2024: Oren Ambarchi, Johan Berthling & Andreas Werliin — Ghosted / Jules Reidy

All star-trio voert je mee op een groovy reis langs jazz, minimal music en krautrock.

STUK & Sound In Motion

PROGRAMMA

19:45: deuren Soetezaal
20:00: Jules Reidy
20:30: pauze
21:00: Oren Ambarchi, Johan Berthling & Andreas Werliin — Ghosted
22:15: einde

PRAKTISCH

➤ Woensdag 21.02 - 20:00
➤ STUK Soetezaal - Naamsestraat 96, Leuven
➤ €16 / €12 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)
➤ Zittend concert met gesloten deuren. Kom op tijd, laatkomers worden niet meer binnengelaten. Geen drank toegelaten in de zaal. STUKcafé is wel open voor en na het concert.

• Jules Reidy
(live)

"Reidy speelt deze weldoordachte nummers voor sologitaar op zo’n eigenzinnige en emotioneel expressieve manier, dat zelfs de gewoonste dingen gemuteerd en vreemd klinken.” - Pitchfork

Jules Reidy is een Australische muzikant die in Berlijn woont. Wat Reidy met gitaar en stem doet, is volkomen uniek: stuwende fingerpicking op 12-snarige gitaar (in ‘reine stemming’), spookachtige stemmen met een vleugje autotune, subtiele elektronische tonen en effecten. Een heerlijk warm bad dat tegelijk bevreemdend en futuristisch klinkt. Reidy bracht al heel wat albums uit bij verschillende labels als Editions Mego en Oren Ambarchi’s Black Truffle-label, zoals de alom bejubelde laatste soloplaten World In World (2022) en Trances (2023.

• Oren Ambarchi, Johan Berthling & Andreas Werliin — Ghosted
(live, Belgische première)

Vorig jaar verscheen op het legendarische label Drag City de lp Ghosted van het trio Oren Ambarchi, Johan Berthling en Andreas Werliin. Hoewel ze al vele jaren samenwerkten in verschillende groepen en constellaties, bleek hun eerste plaat als trio iets uitzonderlijks. Met muziek waar jazz, minimal music, krautrock en Afrikaanse (poly)ritmes elkaar ontmoeten, creëert het trio meeslepende grooves, die evenwel subtiel gelaagd zijn en voortdurend transformeren.

De Australische gitarist en multi-instrumentalist Oren Ambarchi is een van de meest herkenbare figuren van de experimentele scene, met iconische albums op Kranky, Editions Mego en zijn eigen Black Truffle label, terwijl de Zweedse bassist Johan Berthling vooral bekend is van bands als Fire! en Tape. Drummer Andreas Werliin maakt het plaatje compleet, met zijn ervaring bij Tonbruket, Wildbirds & Peacedrums en Fire!

Vanwege een onfortuinlijk fiets-accident heeft Ghosted hun concert op Summer Bummer moeten annuleren. We zijn dan ook verheugd dat we samen met Sound In Motion dit onvoorstelbaar straffe live-trio voor het eerst naar België kunnen halen tijdens Artefact.

• Over Sound In Motion

Sound in Motion promoot avontuurlijke muziek van over de hele wereld met de nomadische concertserie Oorstof, de Visitations-residenties, het platenlabel Dropa Disc en het jaarlijkse Summer Bummer Festival in samenwerking met een groeiende groep partners als Ancienne Belgique, DE Studio, Het Bos, Trix, Rataplan, De Singer, Zuiderpershuis, Paviljoen Ongehoorde Muziek, STUK en KAAP.

#AF24
Artefact Sound 2024 ‘At the still point of the turning world’
8.02 → 25.02
STUK - House for Dance, Image & Sound

  • wo 21 feb.
  • 19:45 - 22:15
Afgelopen

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€16 (basis)
€12 (reductie)