Bolis Pupul
Geluid Concert Nightlife Artefact Stukresidentie

Artefact Night 2024: Bolis Pupul / NAH / Clara! & more

Kolkende clubnacht met rijzende ster Bolis Pupul, naast high energy dj-sets en nieuwe live shows van o.a. Clara! en NAH.

TIMETABLE

21:00: doors
21:30: The Pilotwings (live) - STUKcafé
22:15: Clara! x Obsequeen's intimistic rework (live) - STEK
23:00: NAH — Totally Recalled (live AV) - STUKcafé
23:45: Céline Gillain (live) - STEK
00:30: Bolis Pupul (live) - STUKcafé
01:30: Jente Waerzeggers (dj) - STUKcafé
03:30: end

PRAKTISCH

➤ Zaterdag 17.02 - 21:00
➤ STUKcafé & STEK - Naamsestraat 96, Leuven
➤ Staande concerten, drank toegestaan
➤ Kom vroeg! Iedereen die voor 22:00 toekomt, ontvangt 1 gratis drankbonnetje :-)
➤ Tickets: Early birds: €7 (sold out) / €14 (standaard) / €10 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)

STUK streeft ernaar een safe(r) space te zijn voor iedereen.

We nemen elke vorm van intimidatie serieus, er is hier geen plaats voor het uitoefenen van of dreigen met (psychologisch) geweld.

Zie of ervaar je iets dat niet kan? Voel je je niet goed? Spreek ons team aan. Je herkent ons aan de oranje badge of blauwe led-armband.

Zorg voor elkaar, ook al ken je elkaar (nog) niet.
Zorg voor jezelf, ken je eigen grenzen.
Zorg voor onze buren, blijf niet hangen op straat.

Samen maken we STUK een plek waar iedereen zich thuis voelt en zonder zorgen van de avond kan genieten.

• The Pilotwings
(live)

The Pilotwings is een Frans-Zwitsers duo met een bijzondere band met Leuven. In volle coronatijd kampeerde het duo in de donkere club van Nacht in Stelplaats en experimenteerden ze met allerlei instrumenten geleend van Leuvense muzikanten. Het resultaat is het album Leuven Works, de tweede fysieke release op het label van Nacht. Hierop combineren The Pilotwings de meest uiteenlopende genres als synthpop, dub, psychedelische folk en krautrock. Tijdens Artefact Night zal dit bijzondere project voor het eerst live gebracht worden in Leuven.

In samenwerking met nacht / nacht records

• Céline Gillain
(live)

Céline Gillain is een kunstenaar uit Brussel die opereert tussen experimentele muziek, elektronische muziek en beeldende en podiumkunsten. Ze heeft de afgelopen tien jaar veel opgetreden in Europa. Haar werk verkent de ontmoetingspunten tussen dansvloer, politiek, de industrie en het vertellen van verhalen, en deconstrueert de codes en hiërarchieën die deze kenmerken. Op zoek naar ontsnappingsroutes voelt Céline zich thuis in de tussenzones. Met haar debuut LP Bad Woman stond ze al op Artefact Sound 2020. Nu komt Gillain terug voor een late night set met haar tweede album Mind is Mud, dat onlangs verscheen bij Cortizona.

• NAH — Totally Recalled
(live AV, artist in residence)

De in Philadelphia geboren, in Antwerpen wonende percussionist en geluidsmanipulator Michael Kuun a.k.a. NAH is kind aan huis bij STUK. De voorbije jaren blaasde hij het Leuvense publiek al meermaals weg met zijn explosieve, bijna agressieve manier van drummen, en zijn supersnelle collage-achtige beats vol distorted baslijnen en gemuteerde samples. NAH is ontregelend, alarmerend, beangstigend, Zijn nieuwe project Totally Recalled is een reactie op de dominante Amerikaanse cultuur en onze absurde verstengeldheid met media, trends en technologieën. NAH wil het primitieve van de mens weer voorop stellen, de essentie, het buikgevoel. Het resultaat is een nieuw album (dat verschijnt bij VierNulVier records) en een knoert van een audiovisuele live show. Want NAH moet je vooral live zien.

• Clara! x Obsequeen's intimistic rework
(live, artist in residence)

Clara! releasete haar eerste solo EP Pulso via het internationaal bekende label AD93. De EP is geïnspireerd door reggaeton en bevat samenwerkingen met een resem straffe elektronica-producers zoals SKY H1, Pearson Sound en Low Jack. Op Artefact brengen Clara! en Obsequeen een volledig nieuwe, intimistische live herwerking van haar songs: geen bass of dance-vibes maar stem, gitaar, synth en veel emotie voor de gevoelige, maar nog steeds geile vrouwen.

"Pulso gaat over seksueel verlangen, mijn verlangen. Ik als subject, niet alleen als object. Ik zing over mijn plezier en dagdromen, want het is mijn lichaam en mijn verbeelding, dus ik weet wat ik graag voel en niet voel." - Clara!

• Bolis Pupul
(live)

Bolis Pupul werd als muzikant en producer vooral bekend met Hong Kong Dong (samen met zijn zus Sarah Yu Zeebroek) en aan de zijde van fenomeen Charlotte Adigéry. In het voorjaar van 2024 komt zijn eerste soloalbum uit. Dat Bolis’ muziek klinkt zoals het klinkt, is geen toeval: hij werd geboren in België als zoon van een Chinese moeder en een surrealistische Belgische vader (Kamagurka) en groeide op in de bruisende Gentse muziekscene. Hij mengt 80s en 90s elektronica - denk aan Mr Fingers-achtige techno en het uitbundige mens-machine minimalisme van Yellow Magic Orchestra) - met de hartelijke naïviteit van de Belgische New Beat. Maar de echte sleutel tot Bolis’ muzikale geheim zit ‘m in het samengaan van Oosterse en Westerse invloeden. Vijf jaar na de doortocht van Charlotte Adigéry & Bolis Pupul op Artefact Night zal Bolis nu ook moederziel alleen STUK in vuur en vlam zetten.

• Jente Waerzeggers
(dj)

Jente Waerzeggers is als fotograaf, muzikant of dj/radiomaker een begrip in de Leuvense en Brusselse underground scene. Hij is verbonden aan Kontakt Group, V23 en Not So Difficult Magazine, en was vocalist-gitarist bij de voormalige allstar-band De Nooit Moede (met o.a. Victor De Roo). Voor zijn dj-sets haalt hij inspiratie bij verschillende muzikale subculturen en generaties, klaar voor de dansvloer of voor een aandachtig luisterpubliek.

#AF24
Artefact Sound 2024 ‘At the still point of the turning world’
8.02 → 25.02
STUK - House for Dance, Image & Sound

  • za 17 feb.
  • 21:00 - 3:30
Afgelopen

Locatie

STEK + STUKcafé

Prijs

€7 (Early Bird, sold out)
€14 (standaard)
€10 (STUKkaart / KU Leuven Cultuurkaart)

KOOP HIER JE TICKETS