Dans Artefact
Radouan Mriziga

7

Iedere tijd heeft zijn wereldwonderen: een idee van het onmogelijke, dat dan toch gebouwd wordt, groter en indrukwekkender dan wat we al kenden. Deze architecturale en artistieke krachttoeren markeren de overwinning van de mens op zijn fysieke beperkingen en de wetten van de natuur. Maar hoe wonderlijk blijft het kleine, menselijke lichaam, dat al het grootse bedenkt en vormgeeft? Hoe oneindig veel mysterieuzer en mooier dan de reuzen waarmee we ons omringen? De voorstelling 7 vormt het sluitstuk van een trilogie waarin de Marokkaanse danser-choreograaf Radouan Mriziga de verhouding tussen architectuur en het lichaam centraal stelt. Mriziga verbindt de schoonheid van het bewegende lichaam met de scheppende kracht van architectuur en sculptuur. De bewegingen zijn geometrisch accuraat en bijzonder geraffineerd. Een expeditie op zoek naar het ultieme wereldwonder: het menselijk lichaam.

Zo concreet en franjeloos de choreografie, zo rijk zijn de ideeën en de zoektocht naar verbinding die eronder sluimeren.

De Standaard
Concept / choreografie
Radouan Mriziga
Co-creatie en uitvoering door
Radouan Mriziga, Maïté Jeannolin, Bruno Freire, Eleni-Ellada Damianou, Lana Schneider, Jalil El Yazidi (vervanging van Suhad Najm Abdullah) en Youness Khoukhou (vervanging van Zoltán Vakulya)
In samenwerking met
beeldend kunstenaar Lana Schneider
Muzikant
Jalil El Yazidi (oorspronkelijk uitgevoerd door Suhad Najm Abdullah)
Kostuum
Annabelle Locks
Dramaturgisch advies
Esther Severi
Artistiek advies
Alina Bilokon
Assistent
Sara Chéu
Productie
Moussem Nomadisch Kunstencentrum (Brussel)
Distributie en tourmanagement
Something Great (Berlijn)
Coproductie
Kaaitheater, Kunstenfestivaldesarts, Sharjah Art Foundation,, C-Mine cultuurcentrum Genk, Vooruit, Pact Zollverein in het kader van het Europees Netwerk DNA (Departures and Arrivals) geco-financierd door het Creative Europe Programma van de Europese Unie
In samenwerking met
Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Charleroi Danses Centre Chorégraphique de la Fédération Wallonie-Bruxelles, STUK - House for Dance, Image & Sound
Met dank aan
Jozef Wouters
  • wo 27 feb.
  • 20:30 - 21:50
Afgelopen

Locatie

STUK Soetezaal

Prijs

€14 basis
€10 reductie

Bijkomende info

Onderdeel van Artefact : Parallel Crossings