THE COLLIDER

Anagram

Anagram. The Collider. © Nichon Glerum. Courtesy the artist

“Anagram’s new project is one big mindfuck of
vulnerability, dancing lines and chocolate bars.”-
VICE

Enter The Collider.
Een intieme meeslepende ervaring die macht, wederzijdse afhankelijkheid en de ruimte tussen mensen onderzoekt. De ervaring vertelt het verhaal van een fictieve machine - gebouwd om de mysteries van menselijke relaties te ontcijferen. Het werkt als de deeltjesversneller in CERN, maar in plaats van atomen, laat het mensen tegen elkaar opbotsen. De machine heeft als doel om het onzichtbare materiaal dat tussen mensen doorgaat te identificeren en te begrijpen. De bijtende, verrukkelijke en mysterieuze materie die ons samenhoudt en uit elkaar trekt.

Om deel te nemen aan de ervaring, moet je door het hart van de machine gaan. Gemaakt voor twee personen tegelijk, wordt elke persoon meegenomen op een speelse reis door een gebouwde set waarin VR en andere rekwisieten zijn verwerkt.

Winnaar van Best Immersive Artwork bij Sandbox Immersive in China (2019), deel van Venetië Film Festival "Best of" VR voor 2019 en geselecteerd voor de Digital Dozen breakthroughs in digital storytelling door Columbia University.

Courtesy of the artist

Anagram

Anagram is een door vrouwen geleide creatieve studio, gespecialiseerd in interactive storytelling en immersive experience design. In hun werk combineren ze ervaringsgerichte verhalen, nauwgezet onderzoek en een ingenieuze benadering van het gebruik van nieuwe technologieën. Het unieke element in het hart van elk Anagram-project is een diepgaande en speelse benadering van participatieve storytelling; ze creëren werelden waarin wat je doet de kern van de ervaring is.

Anagram won o.a. de 2015 Tribeca Film Festival Storyscapes Award, de 2019 Sandbox Immersive Art Award, en was deel van de Best VR in 2019 op het Venice International Film Festival. Ze stonden in de lijst van de Creative Industries Council: ‘Createch ‘100 ones to watch’ voor 2020 en werden twee keer geselecteerd voor Columbia University's Digital Dozen Breakthroughs in Digital Storytelling (in 2015 en 2019). Anagram werd opgericht door voormalig documentairemakers Amy Rose en May Abdalla. Ze wonen en werken in Bristol en Londen, UK.

Credits

Producer / director / writer team: Amy Rose, May Abdalla / Developers: Clarice Hilton, Mike Golembewski / Set design: Synnove Fredericks / Animation: Barry Gene Murphy / Interactive set detail: Pete Bennett / Sound and music: Aaron Cupples, Brigitte Hart

SUPPORTED BY:
National Film Board of Canada Interactive, the Digital Catapult Creative XR Fund / Arts Council England / National Theatre Immersive Storytelling Studio.