SHOUTING IN WHISPERS

Helen Cammock

Helen Cammock. Shouting in Whispers. Installation view. Courtesy: the artist and Kate MacGarry gallery

Based on research, found materials and conversations,
Cammock creates intersectional dialogues that look at
individual and collective power, questioning the role of the
individual, asking us to consider where we sit within the
political and social spaces we inhabit: “I have a role in this, as I
believe we all do”. –
Cubitt Gallery on Helen Cammock’s solo
exhibition ‘Shouting in Whispers’

De reeks Shouting in Whispers bestaat uit vijf monochrome prints waarop statements de toeschouwer aanspreken. Sommige teksten zijn door Cammock zelf geschreven, andere zijn citaten van schrijvers, dichters en activisten, waaronder de Engelse postpunkband Public Image Ltd (PiL) ("This is not a love song") en journaliste en politiek activiste Claudia Jones ("Evocation is a mutual emotion"). De statements verwijzen naar een emotie, maar ook naar hoe die ervaren of gehoord wordt. Ze zetten aan tot reflectie, en dagen je uit om ze te testen op hun waarheidsgehalte.

‘Part of my intent in all of my work circles around empathic engagement between voices; from the different voices in the projects to the relationships that emerge with the audience. My work is about the weaving together of stories.’ - Helen Cammock

2017 – 5 monochrome prints, each 72 x 102 cm, no frame
Courtesy of the artist

Helen Cammock
°1970, Staffordshire, Verenigd Koninkrijk

De praktijk van de Britse kunstenares Helen Cammock omvat bewegend beeld, fotografie, tekst, poëzie, performance, prentkunst en installatie. Ze is geïnteresseerd in geschiedenissen, auteurschap, het vertellen van verhalen en opgraven van niet-gehoorde, uitgesloten en vergeten stemmen; ze verbindt vaak sociale en politiek situaties met eigen geschriften, literatuur, poëzie, filosofische en andere gevonden teksten. Het werk van Cammock werd getoond in solo- en groepstentoonstellingen in o.a. Whitechapel Gallery, Maramotti Collection, Turner Contemporary Margate, Hamburg Kunsthalle en Kunsthaus Bregenz. Op de agenda staan toekomstige solotentoonstellingen en presentaties in Touchstones Rochdale Museum and Gallery, Serpentine Galleries, Oakville Galleries Toronto, STUK Leuven, en Kestner Gessellschaft Hannover. Helen Cammock won samen met drie andere kunstenaars de Turner Prize 2019 en was de winnaar van de 7de Max Mara Art Prize for Women. Ze woont en werkt in Brighton en Londen, en wordt vertegenwoordigd door Kate MacGarry, London.