MIGRANT JOURNAL

© III

Edited by Michaela Büsse, Dámaso Randulfe and Justinien Tribillon. Co-edited and designed by Offshore Studio (Isabel Seiffert and Christoph Miler).

Migrant Journal is een magazine in zes delen dat de wereldwijde circulatie van mensen, goederen, informatie, en fauna en flora onderzoekt, en verkent welke transformatieve impact ze hebben op het hedendaagse leven. Terwijl migratie inherent deel uitmaakt van het ontstaan van de mensheid, lijkt het vandaag alomtegenwoordig, sneller en complexer.

Toenemende bevolkingsstromen bevragen concepten als identiteit, burgerschap en het toebehoren tot een groep/gemeenschap/streek. Maar, migratie gaat over meer dan individuen. Van de invloed van routes van Afrikaanse slavenhandel op de traditionele Portugese Carolino rijst, tot het meereizen van zaden op de wind of in de schoenen van een handelaar: er zijn meer verdoken, verrassende en ingewikkelde facetten aan migratie waarvan de pertinentie op zijn minst gelijk is aan de menselijke bewegingen. Naast zaden, bacteriën, goederen, dieren en mensen, vormen de ongrijpbare bewegingen van data, ideeën en informatie een nieuwe ruimtelijke uitdaging om te bevatten. In het tijdperk van ‘Big Data’ worden we geconfronteerd met complexe vragen rond ‘dematerialisatie.’ Migratie creëert nieuwe ruimtes die MIGRANT wil verkennen.

Migrant Journal creëert voor Parallel Crossings een ruimtelijke presentatie van de eerste vijf edities van de publicatie. Deelnemende kunstenaars: Crystal Bennes, Alice Bucknell, Display Distribute, Sophie Dyer & Eline Benjaminsen, Hefin Jones, Marit Mihklepp, Konstantin Mitrokhov, Dámaso Randulfe, Studio Folder, Mauro Tosarelli, Giuditta Vendrame.


2019, installation, magazines

© III
© III
© III
© III