Liana Finck

‘For me, drawing has always felt like shouting the things from your mind you wanted to say for a while. It’s speaking in a language you were born with, rather than taught, it feels like the purest form of self-expression.’
- Liana Finck

De tekeningen en cartoons van Liana Finck zijn de laatste jaren alomtegenwoordig. Op een heel eigenzinnige manier weet Finck de hedendaagse absurditeiten te vatten; urgent en zonder doekjes, maar ook toegankelijk en krachtig. Haar krassende lijntekeningen maakt ze vaak in drukbezette metrostellen en freelancer cafés; elke lijn een twijgje dat zich openvouwt, snakkend naar adem. Haar succes is misschien mede het gevolg van haar ongedwongen zelfbewuste neiging om het echt moeilijke, de angst, de existentiële verlamming uit te vlooien in deze vreemde tijden van digitale beelddistributie. Geen wonder dat ze - op het moment van schrijven - meer dan 340.000 Instagram-volgers heeft.

In Alone Together wordt een selectie tekeningen getoond die inspelen op ideeën van eenzaamheid, alleen-zijn en de uitdaging van sociale verbindingen.

Courtesy the artist
Image credit: © Liana Finck

Liana Finck
°1986, USA

Liana Finck
is een Amerikaanse cartoonist en illustrator die woont en werkt in New York City. Ze levert sinds 2005 regelmatig bijdragen aan The New Yorker en publiceert haar autobiografische cartoons op Instagram. Ze is ontvanger van een Fulbright Fellowship, een New York Foundation for the Arts Fellowship en een Six Points Fellowship voor opkomende Joodse kunstenaars. Ze heeft deelgenomen aan residenties bij de MacDowell-kolonie, Yaddo en LMCC, en ontving in 2008 een BFA van Cooper Union. Haar boeken heten Excuse Me, Passing for Human en A Bintel Brief. Finck geeft momenteel les aan het Barnard College.