I missed your call more than I missed you

Hanne Lippard

“People who are speakers might not want to be bodies, Speakers who are speakers might not want to be speakers.”
- Hanne Lippard

I missed your call more than I missed you is een geluidsinstallatie die gaat over het verdwijnen van het lichaam in texting, dating, ‘sexting’ en alle communicatie die niet face-to-face verloopt. De (luid)sprekers fungeren als een lichaam voor de anders anonieme, niet aanwezige, spreker. De tekst zelf gaat over de dualiteit van het woord ‘speaker’, een woord dat in engels zowel aan de persoon die het woord neemt als aan het digitaal apparaat wordt gegeven. De eerste regel van de tekst - This message has no body text - verwijst naar de terminologie die in een e-mail wordt gebruikt en het feit dat er geen echte persoon aanwezig is, alleen de stem.

Hoe kunnen apparaten en hun geluiden mensen vervangen, zelfs op een affectueus en troostend niveau. De keerzijde hiervan - mensen die machines imiteren - is ook een onderwerp dat in de praktijk van Lippard naar voren komt: door ons op de een of andere manier de identiteit van een bot toe te eigenen, verbergen we ons achter zijn anonimiteit.

Courtesy the artist and LambdaLambdaLambda Gallery
2020 - Mixed media installation
Artefactcommissie
Image credit: Hanne Lippard © Joanna Szproch

Hanne Lippard
°1984, Norway

Hanne Lippard onderzoekt in haar praktijk de stem als medium. Haar opleiding in grafisch ontwerp voedt hoe taal visueel krachtig kan zijn; haar teksten zijn eerder visueel, ritmisch, en performatief dan puur informatief, en haar werk wordt overgebracht via een variëteit aan disciplines: kortfilms, geluidswerken, installaties en performance. Haar meest recente performances en tentoonstellingen zijn o.a. Parades voor FIAC, Palais de la Découverte (2019), Art Night London (2019) Goethe in the Skyways, Minneapolis, (2019), en n.b.k. Neuer Berliner Kunstverein, Berlin, (2019). Hanne Lippard woont en werkt in Berlijn.