Film: The Congo Tribunal

THE CONGO TRIBUNAL (Official Trailer)

Film: The Congo Tribunal

Milo Rau

Parallel met de installatie in de expo This Rare Earth - Stories from Below, wordt de documentaire THE CONGO TRIBUNAL tweemaal vertoond in Cinema ZED - STUK. Op 21 februari wordt de screening gevolgd door een Q&A met regisseur Milo Rau. Op 22 februari wordt de screening van 20:00 gevolgd door een nagesprek met Peter Verlinden. Vanwege de grote aandacht is er een extra screening op 22 februari om 22:30. 


THE CONGO TRIBUNAL
onderzoekt de oorzaken en achtergronden van een burgeroorlog dat al meer dan 20 jaar een gebied zo groot als West-Europa tot een levende hel maakt. Aangewakkerd door de Rwandese genocide in 1994, heeft de Congolese oorlog, ook gekend als de Derde Wereldoorlog, al meer dan zes miljoen levens geëist. Waarnemers zien in deze strijd niet alleen een gevecht over de politieke dominantie in Centraal Afrika maar ook een van de meest beslissende economische gevechten om een aandeel te verwerven in het tijdperk van de globale wereldmarkt. De redenen voor het aanhouden van deze oorlog zijn niet langer gebaseerd op etnische verschillen maar op de jacht op ruwe materialen die essentieel zijn voor onze 21e eeuwse technologie. Zal de toekomst van de globale gemeenschap hier beslist worden?


Voor THE CONGO TRIBUNAL verzamelde Milo Rau slachtoffers, daders, getuigen en analisten van de Congolese oorlog voor een unieke burgerlijke rechtbank in Oost-Congo. Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze oorlog werden drie exemplarische gevallen besproken die een inkijk bieden in een van de grootste en meest bloederige economische oorlogen in de geschiedenis van de mens.

http://www.the-congo-tribunal.com/Milo Rau (CH)
° 1977

De Zwitserse regisseur en auteur Milo Rau studeerde sociologie, Germaanse en Romaanse talen en Literatuur in Parijs, Berlijn en Zürich onder o.a. Pierre Bourdieu en Tzvetan Todorov. Sinds 2002, heeft hij meer dan 50 theaterstukken, films, boeken en interventies gerealiseerd. Zijn producties werden getoond in alle grote internationale festivals, zoals het Berlin Theatertreffen, het Festival van Avignon, de Biënnale van Venetië, de Wiener Festwochen en het Brusselse Kunstenfestival, en zijn op tournee geweest in meer dan 30 landen. Rau ontving verschillende awards, waaronder recent de Peter-Weiss-Prize 2017, the 3sat-Prize 2017, de 2017 Saarbrucken Poetry Lectureship for Drama en, in 2016, de prestigieuze World Theatre Day ITI Prize. Milo Rau zal vanaf het seizoen 2018/19 NTGent leiden.Regisseur Milo Rau | Producers Arne Birkenstock, Olivier Zobrist, Sebastian Lemke | Cinematografie Thomas Schneider | Montage: Katja Dringenberg | Muziek Marcel Vaid | Geluid Marco Teufen, Jens Baudisch | Onderzoek, Casting en Dramaturgie Eva-Maria Bertschy

Cinema ZED STUK
wo 21 feb 201820:00
do 22 feb 201820:00
do 22 feb 201822:30

Laatste tickets voor de screenings om 20:00
EXTRA SCREENING 22 februari 22:30 (met inleiding)

Gratis, inschrijven verplicht via de ticketknop hierboven.


21.2 : filmvertoning om 20:00, nadien Q&A met regisseur Milo Rau
22.2: filmvertoning om 20:00, nagesprek met Peter Verlinden
+ extra vertoning om 22:30 met korte inleiding door Peter Verlinden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief